Život u Alanji tokom zime

Iako su zimski mjeseci neugodna sezona za većinu ljudi, ovo je sezona pogodna za život za sve koji žive u Alanji bez izuzetka. Jer toplo vrijeme koje pruža Alanya nudi razne aktivnosti kako mladima tako i starima da dobro provedu dane. Iako su popularne destinacije za odmor koje smo navikli viđati ljeti obično mirne zimi, ovaj grad vam daje osjećaj vitalnosti zahvaljujući domaćim i stranim stanovnicima. Uvijek možete osjetiti toplinu u kafićima duž obale, u restoranima u zamku ili penjanjem ili planinarenjem po planinama Taurus u Alanji.

Smještena na južnoj obali Turske, Alanja ima topla i vlažna ljeta i tople i kišne zime. Dok je januar najhladniji mjesec u godini, prosječna zimska temperatura ostaje oko 15°C (59°F).

Toplina zimske sezone pogodna za život jedan je od razloga zašto strani stanovnici koji odluče investirati i nastaniti se u Alanji preporučuju ovaj povijesni i moderni grad svom okruženju.

Kako se cene investicija, koje rastu sa intenzitetom sezone u letnjim mesecima, smanjuju za 5% u zimskim mesecima, to predstavlja veliku prednost investitorima koji posećuju Alanju zimi. Čak i ako se ljetni mjeseci pokažu 3 mjeseca u drugim dijelovima svijeta, vruće vrijeme u Alanji vlada skoro 10 mjeseci tokom cijele godine, što je jedan od najvećih razloga za investitore.

Zahvaljujući svim ovim razlozima, ulaganje u Alanju je isplativo tokom cijele godine.

Loading...