Zašto investirati u Tursku?

Ulaganje u Tursku danas je odličan izbor. Jedna od najboljih investicija koje možete napraviti u Turskoj je u industriji nekretnina. Za početak, pogledajmo ekonomiju. Turska je jedna od 20 najboljih na ljestvici bruto domaćeg proizvoda. U prvom kvartalu 2020. godine sektor usluga je porastao za 3,2 posto. Očekuje se da će ovaj rast dostići 5,5.

Osim ekonomskih prednosti, postoji mnogo drugih razloga za kupovinu nekretnine ovdje. Turska je zemlja koja spaja kontinente Azije i Evrope i zbog svoje lokacije može vam ponuditi različita iskustva. Četiri godišnja doba sa klimom koja pruža razne mogućnosti aktivnosti i kvalitetan život. Turska ima multikulturalnu prirodu kao rezultat mnogo različitih kultura koje utiču jedna na drugu koja žive u ovoj zemlji. Takođe, u njemu se nalazi 17 istorijskih i prirodnih ljepota koje su uvrštene na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Istorija, kultura, privreda, priroda koju Turska ima navodi investitore da kupuju nekretninu ovdje, a zbog raspona u industriji nekretnina, moguće je lako pronaći nekretnine za sve potrebe, ukus i budžet. Stoga se strateški značaj Turske za investitore povećava svakim danom.

Gdje investirati u Turskoj?

Kada ulažete u Tursku, razmislite o strateškim lokacijama. Svaki grad ima nekretnine koje privlače investitore u nekretnine, ekskluzivna područja ulaganja koja donose profit. Tako su četvrti mnogih velikih gradova postali vrijedniji i donosili više koristi za svoje investitore. Kupovina nekretnine u Turskoj postala je veoma popularna posljednjih godina. Turska je prošle godine sa porastom od 32 posto dostigla najviši nivo u istoriji sa 40 hiljada 616 prodatih stanova strancima. Po ostvarenoj prodaji, Istanbul je bio na prvom mjestu sa 20 hiljada 857 kuća u 2019. godini, a Antalya na drugom mjestu sa 8 hiljada 951 kuća.

Investicija u Turskoj

Kupovina nekretnine u Istanbulu vam svakako ide na ruku. Istanbul je grad sa istorijskim tragovima i još uvek sofisticiran u svakom pogledu. Aja Sofija, palata Topkapi, Plava džamija, Veliki bazar među modernim zgradama, neboderi i fascinantni Bosfor. Ako razmišljate o ulaganju u Tursku, Istanbul je najbolji izbor dok vam daje prednost – posebno s novim otvaranjem Istanbulskog aerodroma – da stignete svuda u Turskoj i širom svijeta.

S druge strane, ako volite više turistički grad sa prirodnim ljepotama i toplim plažama onda je posjedovanje nekretnine u Antaliji pravi izbor za vas. Postoje istorijski ostaci antičkih gradova. Takođe sa toplim vremenom i čarobnim plažama, to je savršeno mjesto za posjedovanje imovine. Ali ponekad ljudi žele da pobegnu iz grada i imaju kuću u malom gradu, u tom slučaju bi kupovina nekretnine u Alanji bila savršena, a to je okrug Antalije.

Koliko uložiti u Tursku da biste dobili državljanstvo?

Zaista je lako dobiti tursko državljanstvo preko nekretnina. Posljednjom odlukom u zemlji, od sada stranci koji kupe nekretninu u vrijednosti od 250.000 USD ili obećavaju da će od notara kupiti imovinu u vrijednosti od 250.000 USD mogu biti direktno državljani Turske. Takođe, dobijate 3-godišnje boravišne dozvole za vas i vašu porodicu na prvom podnosiocu zahteva ako kupite nekretninu u Turskoj u vrednosti od 650.000 turskih lira uz uslov 5 godina boravka u Turskoj. Ulaganjem u Tursku, imati lijepu kuću i državljanstvo je pravi način.

Tursko državljanstvo

Ako želite pomoć ili smjernice za posjedovanje nekretnine u Turskoj, možete kontaktirati firmu EMR Properties koja je jedna od najboljih u industriji nekretnina i koja radi ovaj posao s poštovanjem i povjerenjem više od jedne decenije.

Loading...