Nekretnina izvan plana: Povoljna opcija za kupovinu nekretnine

Šta je off-plan nekretnina?

Imovina izvan plana, koja se u Kanadi naziva imovina prije prodaje ili pretprodaja, je nekretnina koja je dostupna za kupovinu prije nego što je izgrađena. Izgradnja možda još nije počela, ili je možda u izgradnji. Najvažnija karakteristika vanplan projekta je nenastanjivost. Kupci moraju čekati od šest mjeseci do dvije godine prije nego što iskoriste vlasničke listove i da se presele.

Prednosti kupovine nekretnine van plana

Prethodne konstrukcije se obično plasiraju na tržište investitorima nekretnina i ranim korisnicima kao razvojni objekti, koji ih kupuju s ciljem ostvarivanja kapitalnih dobitaka korištenjem prednosti. Programeri koji prodaju nekretnine izvan plana često nude finansijske poticaje ili popuste investitorima u nekretnine ili špekulantima nekretninama. Iz tog razloga, investitori u nekretnine ili špekulanti nekretninama imaju tendenciju da kupuju nekretnine izvan plana zbog povoljnih finansijskih uslova.

Lokacija nekretnine izvan plana jedan je od najvažnijih elemenata šarma. Na primjer, ako postoji univerzitet ili nova cesta na kojoj se nekretnina nalazi, ili će se graditi u narednih nekoliko godina, nekretnina izvan plana smatra se atraktivnom. U regionu u usponu, proces od 12-24 mjeseca mogao bi biti prilika za rast kapitala.

Imovina izvan plana, odnosno nekretnine koje se prodaju prije nego što su izgrađene ili završene, ima mnoge prednosti. Evo prednosti kupovine nekretnina izvan plana:

1) Osiguranje dobiti od preprodaje imovine

Kupovina nekretnine izvan plana odlična je strategija ulaganja za brzu zaradu jer stambena ili komercijalna nekretnina počinje dobivati ​​vrijednost prije završetka. Finansijeri/kupci mogu staviti svoju imovinu na preprodaju i prodati je po cijeni većoj od cijene koju dobiju. Veći ROI i koristi od napretka kapitala mogu se dobiti iznajmljivanjem nekretnina i ostvarivanjem profita od stalnog prihoda od zakupa, što predstavlja ukupni rast kapitala.

2) Kupovina nekretnine ispod tržišne cijene

Jedna od ključnih prednosti kupovine nekretnina izvan plana je niska cijena u odnosu na druge nekretnine na tržištu. Programeri predlažu dodatne odbitke za rane ponuđače i finansijere (kupce) kao dodatnu privlačnost i kupcima nekretnina pružaju optimalna smanjenja zahvaljujući njihovoj sposobnosti da brzo i profesionalno prodaju maksimalne jedinice.

3) Nudi vrijeme za planiranje i uštedu

Budući da je za izgradnju nekretnina u izgradnji potrebno nekoliko mjeseci, to kupcima daje dovoljno vremena da planiraju unaprijed. To daje dovoljno vremena za uspostavljanje aukcije postojeće imovine ili završetak ugovora o zakupu. Kupovina nekretnina izvan plana dodatno omogućava investitorima da finansiraju novčane rezerve i traže finansijsku pomoć protiv ulaganja.

4) Oslobođen državnih poreza

Kako bi potaknula razvoj nekretnina i ohrabrila međunarodne kupce nekretnina, turska vlada je uvela inovativne strategije. Dozvoljava strancima i stanovnicima Turaka koji žive u inostranstvu da kupuju projekte direktno od developera koji ne plaćaju PDV pod sledećim uslovima:

• Investicija se vrši u stranoj valuti.

• Primjenjuje se na prvu nekretninu za svakog vlasnika.

5) Rast kapitala

Jedna od ključnih prednosti kupovine vanplanske nekretnine je njena kapitalna vrijednost. Procjena kapitala je direktno proporcionalna napretku i razvoju projekta.

Vlasnici nekretnina izvan plana nagrađeni su za svoje strpljenje tako što imaju koristi od najvećeg mogućeg rasta tržišta. Rani investitori ostvaruju prosječan profit od 30-40% rasta cijene od početka do kraja.

6) Dodajte lične detalje

Kupci koji kupuju nekretninu izvan plana imaju dodatnu pogodnost stavljanja ličnih detalja na dom. Kako gradnja još nije završena, moguće je izvršiti željene promjene na stanu.

7) Nudi jednostavne planove plaćanja

Budući da su nekretnine koje nisu u planu još uvijek u izgradnji, nudi jednostavne planove plaćanja s raznim kamatnim stopama i mogućnostima kredita do kraja izgradnje.

8) Nudi visok kvalitet života

Projekti izvan plana su uglavnom opremljeni prostorima za društvene aktivnosti kao što je koncept hotela kao što su otvoreni bazen, zatvoreni bazen, dječje igralište, fitnes centar, tursko kupatilo, sauna, parna kupelj, soba za opuštanje, soba za sastanke, soba za igre, teniski teren, košarkaški teren, mini golf. Za one koji žele kupiti kuću iz vanplanskog projekta i skrasiti se, to je početak potpuno novog i luksuznog života. Potpuno nove rezidencije poboljšat će vaš kvalitet života s luksuznim životnim prostorima.


Kao porodica EMR Real Estate, gradimo most između vas i pouzdanih developera u ulaganju u nekretnine. Sa zadovoljstvom Vam možemo pomoći u procesu kupovine nekretnina i ulaganja. Za investitore i kupce koji žele kupiti nekretninu u Alanji, možete kliknuti na link kako biste pregledali naše stotine pouzdanih portfelja nekretnina izvan plana.

Loading...